2728 september 2024

Interdisciplinair – RIGHTABOUTNOW INC.

Basquiat & Warhol

De voorstelling Basquiat en Warhol, black and white, kortweg B&W, is gebaseerd op de artistieke samenwerking tussen kunstenaars Jean-Michel Basquiat en Andy Warhol. Vanaf eind 1979 tot de zomer van 1985 onderhielden beide mannen met elkaar een intense artistieke vriendschap, die het uitgangspunt vormt voor de voorstelling.

Over voorstelling Basquiat & Warhol

Basquiat en Warhol hebben als kunsticonen ieder op een totaal eigen manier een blijvende stempel gedrukt op de moderne kunst en de popcultuur van de laat twintigste eeuw. De mannen ontmoeten elkaar tegen de achtergrond van de bloeiende underground scene van New York. Basquiat is op dat moment een jonge, opkomende kunstenaar. Hij werkt als graffiti-artiest voornamelijk 's nachts op straat, onder de naam SAMO, en zal in korte tijd uitgroeien tot een gerespecteerd kunstenaar in de avant-garde kunstwereld. Andy Warhol is dan al ruim tien jaar een gevestigde naam als godfather van de pop art-beweging, maar maakt juist in die periode een impasse door.

Dramaturg Katja Hieminga en spoken word artist YMP (Mich Simon), gebruiken dit verhaal als metafoor voor de verbinding tussen henzelf als vrienden en als theatermakers in de bredere context van de huidige interculturele transities in het kunstenveld. Basquiat en Warhol hebben als kunst iconen ieder op een totaal eigen manier

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 27 sep

20:00

Za 28 sep

20:00