wo 11 december 2024

Dans – Arno Schuitemaker

After After

In After After laat Arno Schuitemaker zich inspireren door een vraag van de jonge, Italiaanse filosoof Federico Campagna: ‘How can we help the creation of new worlds out of the ruins of our own?’ Zonder zich te focussen op het tonen van de ruïnes, onderneemt hij een zoektocht naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren. Met zeven dansers vertrekt de voorstelling vanuit een wit canvas en neemt een zinderende duik in het onbekende.

Over dansvoorstelling After After

Op de achtergrond speelt het idee dat Campagna in zijn werk beschrijft: hoe elk van de beschavingen die wij tot nu toe kennen – de Egyptische, de Griekse, de Romeinse enzovoort – telkens een climax heeft bereikt, om vervolgens uiteen te vallen. Arno Schuitemaker: ‘Wij zijn in zijn visie nu aangekomen op het eindpunt van de neoliberale of kapitalistische samenleving. Er is geen uitweg meer. Ik wil me niet focussen op het tonen van de ruïnes, maar een zoektocht ondernemen naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren.”

After After breekt een lans voor de poging. “Dat we het blijven proberen is van levensbelang. Hoe zouden die nieuwe werelden kunnen verschijnen? Wat zouden we kunnen intekenen op een leeg vel?” De dansers vormen een diverse cast, barstend van energie en dynamiek, waarin ieders individuele kracht voorop staat. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam is het instrument, hun veelzijdigheid is de sleutel. Een radicaal transformerend decor vormt de verrassende enscenering.

  • Creatie Arno Schuitemaker
  • Performers Jim Buskens, Camilla Bundel, Ashley Ho, Frederik Kaijser, Orla McCarthy, Angelo Petracca en Paolo Yao
  • Dramaturgie Miguel A. Melgares
  • Muziekcompositie Aart Strootman
  • Lichtontwerp Jean Kalman
  • Scenografie Jean Kalman, Arno Schuitemaker
  • Kostuums SADAK
  • Website Arno Schuitemaker

Over Arno Schui­te­maker

Schui­te­maker wordt gezien als een van de meest voor­uit­stre­vende makers van het moment. Zijn werk wordt geprezen om de hypno­ti­se­rende kracht en om de inventieve vormen die hij creëert, die even intiem als universeel aandoen. Met succesvolle voor­stel­lingen als The Way You Sound Tonight (in 2019 bekroond met de Zwaan voor meest indruk­wek­kende dans­pro­ductie) en 30 appearances out of darkness (2022) doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Hij werkt opnieuw samen met de gere­nom­meerde licht­ont­werper Jean Kalman en met componist Aart Strootman die speciaal voor After After gelaagde, elek­tro­ni­sche muziek componeert.

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze aankomende dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 11 dec

20:30