Starring # | Schuur

Starring #

De jaarlijkse jonge­ren­pro­ductie van Toneel­schuur Producties. Haarlemse jongeren, soms met, soms zonder spel­er­va­ring, kunnen door Starring # aan den lijve ondervinden hoe een thea­ter­voor­stel­ling tot stand komt.

Starring 24 Bugatti boven water publiciteitsbeeld

Starring #24

Na een succesvolle 23e editie van Starring #, nood­ge­dwongen omgedoopt tot een bijzonder en aangrijpend hoorspel, kijken wij reikhalzend uit naar Starring #24!

Onder begeleiding van een profes­si­o­nele regisseur, ervaren technici en produc­tie­me­de­wer­kers van Toneel­schuur Producties gaan de gese­lec­teerde jongeren vier maanden keihard repeteren en spelen ze in april 2022 de sterren van de hemel in de bovenzaal van de Schuur.

Starring #24 Bugatti boven water

Starring# 24: Bugatti boven water is gebaseerd op het boek Bugatti boven water geschreven door Dea Loher. Het is 2008 en tussen al de carna­vals­vreugde wordt in een klein zijstraatje een de twee­ën­twin­tig­ja­rige Luca zo ernstig mishandeld door drie jongens dat hij kort daarna overlijdt. 

Wat is er met deze jongen gebeurd, en vooral: waarom? In de voor­stel­ling proberen jongeren zinloos geweld te ontleden en antwoord te krijgen op de vraag: zijn wij hier ook toe in staat? 

regie Koen Verheijden met teksten van Dea Loher regie-assistent Liselotte Zwart