Stage Social media en content creatie (x/v/m)

Wij zijn op zoek naar twee enthou­si­aste en leergierige stagiairs die ons team op de afdeling Marketing & Publiciteit komt versterken. Ben jij een creatieve denker met een passie voor marketing(communicatie) en wil je graag prak­tijk­er­va­ring op doen in het culturele werkveld en in een leerrijke en gezellige(!) omgeving? Dan is stagelopen bij de Schuur iets voor jou! 

Mensen zitten bij buitenbioscoop

De Schuur is op zoek naar een enthousiaste

Stagiair Social media en content creatie

vanaf september 2024 voor 45 dagen per week (in overleg)

Stage social media en content creatie

Als stagiair(e) loop je mee op de afdeling Marketing en Publiciteit van de Schuur, bestaande uit enthou­si­aste medewerkers met verschil­lende speci­a­li­sa­ties. Het doel van de afdeling is om het aanbod van de Schuur op een over­tui­gende en correcte manier te presenteren, bezoekers te binden en concepten op een creatieve manier in de markt te zetten. 

Er zijn vaste taken waar we onder­steu­ning bij nodig hebben en we vinden het ook fijn als je zelf iets inbrengt. Er is altijd ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Je krijgt de kans veel te leren, nieuwe dingen te ontdekken en we moedigen je aan zoveel mogelijk films, thea­ter­voor­stel­lingen en anders moois te zien in de Schuur. Je hebt een vaste begeleider en je leerdoelen en werk­zaam­heden worden regelmatig geëvalueerd. Onderdeel van de stage is één dag per week werkzaam zijn bij het produc­tie­huis van de Schuur, Toneel­schuur Producties. Zo leer je van twee kanten naar thea­ter­mar­ke­ting kijken. 

Voorbeelden van werkzaamheden: 

 • Social media Je creëert content voor diverse social media kanalen. Zo interview je collega’s, maak je foto’s in en rondom de Schuur en bedenkt leuke winacties en andere leuke plannen die we in kunnen zetten op onze sociale kanalen. 
 • Video’s maken en delen Je helpt bij het maken van video’s in alle vormen, soorten en maten. Je maakt eigen video’s voor TikTok en maakt Instagram Reels. Ook begeleid je foto- en videograden die je voor de Schuur inhuurt om content te komen schieten tijdens bijvoor­beeld een groot evenement. 
 • Inrichten en ontwikkelen van meta campagnes Je helpt bij het inrichten van online campagnes via Meta. Je maakt de content en richt (met begeleiding) online campagnes in. Je monitort de campagnes en past aan waar nodig. Resultaten deel je met het team.
 • Content­ma­na­ge­ment  Jij zorgt ervoor dat al onze voorstellingspagina’s up-to-date zijn met de meest actuele informatie en beeld­ma­te­ri­alen. Zo voeg je bijvoor­beeld nieuwe scènefoto’s van een voor­stel­ling toe, update je de metadata en pas je de voor­stel­lings­tek­sten aan. 
 • Nieuwe content voor de website ontwikkelen Ook bedenk je nieuwe content voor de website. Je interviewt thea­ter­ma­kers en schrijft interviews uit. Je koppelt voor­stel­lingen aan leuke nieuws­ar­ti­kelen en zorgt er overall voor dat onze website altijd vol staat met leuke content voor onze bezoekers. 
 • Assistentie bij het up-to-date houden van de marke­ting­ma­te­ri­alen in het gebouw  Wekelijks vervang je posters, flyers en banners. 
 • Het meedenken, uitvoeren en analyseren van voor­stel­lings­ac­ties Je bent een onder­steu­nende factor voor de verschil­lende campagnes die wij uitzetten en benadert verschil­lende doelgroepen. 
 • Aanwezig zijn bij (première)voorstellingen Vanuit je rol als marketeer ben je af en toe aanwezig bij een première 

Wat we zoeken

MBO‑, HBO‑, of WO-student, media, commu­ni­catie of marketingstudie 

 • Goede (schrif­te­lijke) beheersing van de Nederlandse taal 
 • Interesse in theater en/​of film 
 • Enthousiast, leergierig, nieuws­gierig en flexibel (bereidt buiten kantooruren te werken) 
 • Bij voorkeur woonachtig in Haarlem of omgeving 
 • Ervaring en passie voor social mediakanalen 
 • Ervaring met videobewerkingsprogramma’s

We bieden jou

Een inspi­re­rende werk­om­ge­ving in de drukst­be­zochte culturele instelling in Haarlem, waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt een stage­ver­goe­ding, geniet van goede secundaire arbeids­voor­waarden zoals elke dag mee lunchen en je kunt gratis naar film­ver­to­ningen en theatervoorstellingen. 

Reageren

Bij de Schuur ontvangen we publiek vanuit alle hoeken van de stad en werken we met makers van allerlei verschil­lende achter­gronden. Dat maakt ons werk juist zo leuk. Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie en daarnaast maken alle collega’s gelijk­waardig deel uit van het Schuurteam. Het is dan ook vanzelf­spre­kend dat wij iedereen uitnodigen om te solli­ci­teren, ongeacht je leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft. Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar denk je van betekenis te kunnen zijn voor de Schuur? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren. 

Lijkt het jou leuk om bij de Schuur stage te komen lopen? Aarzel niet en stuur een mailtje met daarin je moti­va­tie­brief en cv naar Linda Slotemaker: linda@​schuur.​nl