Virtual Reality

Ontdek de wonderen van de natuur in VR, met o.a. Sir David Attenborough

Virtual Reality

Ga op een interactief avontuur door het regenwoud of op zoektocht naar een uitge­storven vogel. Of ga je liever in de filmzaal zitten terwijl Sir David Atten­borough je meeneemt naar de oorsprong van al het leven? Het nieuwe seizoen van Nu:Reality VR in de Schuur start op 15 maart met het eerste programma Naturally Immersive. In de komende maanden volgen nog twee programma’s!

In 2023 was VR-programma Nu:Reality een grote hit in de Schuur. Het programma, waarbij Schuur één van de eerste drie deelnemende film­the­a­ters was, is inmiddels uitgebreid naar zeven theaters door het hele land. In Haarlem kunnen geïn­te­res­seerden VR collectief beleven in de filmzaal van de Schuur of individueel op avontuur gaan in inter­ac­tieve installaties. 

Film­pro­gram­meur Jan Uttien: Het is een groot plezier om te zien hoe goed VR aanslaat bij het Haarlemse publiek. De VR die wij vertonen is van cine­ma­ti­sche kwaliteit en sluit naadloos aan bij de films die we in de Schuur vertonen: vernieuwend, inhoudelijk sterk en meeslepend.’ 

Op het programma in de nieuwe serie VR

David Atten­borough’s First Life — De legen­da­ri­sche natuur­filmer neemt de kijker mee naar het allereerste begin van de aarde. 

Planet Inifinty – Ontdek een toekomstige wereld waarin de mensheid is verwoest en de natuur op aarde weer de overhand heeft. 

Myriad 360 – Ga samen met een groep vogels op trektocht van 800 kilometer. 

Songbird – In dit inter­ac­tieve programma ga je op zoek naar de uitge­storven Hawaïaanse ʻōʻō vogel. 

Gondwana - Creëer jij een nieuwe klimaat­toe­komst voor dit inter­ac­tieve regenwoud? 

Floating with Spirits – Tijdens de Dag van de Doden ben je te gast bij een Mexicaans familie. 

Naturally Immersive is vanaf 15 maart in de Schuur. 

De Schuur geeft een podium aan cine­ma­ti­sche VR met Nu:Reality. Kijk voor meer informatie en tickets op schuur​.nl/​n​u​r​e​ality.