Peuter paasfeest bij 2turvenhoog

Het inter­na­ti­o­nale festival voor de jongste bezoekers

Peuter paasfeest bij 2turvenhoog

Ook dit jaar is Tweede Paasdag, maandag 10 april, gere­ser­veerd voor de aller­kleinste thea­ter­be­zoe­kers tijdens het 2turvenhoog festival, het inter­na­ti­o­nale kunsten­fes­tival voor kinderen van 0 tot 6 jaar, in de Schuur en de Phil­har­monie. Want je bent nooit te jong om van theater te genieten! Kom kijken naar voor­stel­lingen en perfor­mances die uitdagen, verrassen en ook voor ouders een ware belevenis zijn.

In de Schuur zie je de volgende voorstellingen: 

Plock – Cie Grensgeval 4+ 

Jakob probeert het schilderij van zijn grote voorbeeld Jackson Pollock na te maken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Plock! Is beeldend circus-geluids­the­ater dat alle zintuigen prikkelt. Met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acro­ba­ti­sche schilder. Een voor­stel­ling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. 

Be Kind TENT / Emilie Weisse 0,5 – 1,5 jaar 

Kom en beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van het circus. Twee artiesten nemen je mee in het ritme van de dag, van het gezang van vroege vogels tot licht­ge­vende jong­leer­ke­gels in de schemering. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. 

Up! – Company LagunArte 0,5 tot 5 jaar 

Op het cirkel­vor­mige podium is een lijf, een stem, hout, ijzer, steen, water en een ladder. Als je te snel of te hoog klimt, heb je de kans om te vallen. Maar als je durft te klimmen, voorzichtig en tot veilige hoogte, kom je verder in je leven.. En wie weet lukt het jou dan zelfs om de maan te laten ontsnappen… 

SPIEGEL – Club Wauw 2 – 4 jaar 

In deze beeldende, muzikale voor­stel­ling nemen de spelers je mee op een reis voor en achter de spiegel, naar een wereld vol lichamen die je eerder nog niet kende. In de spiegel zie je jezelf, of is het de ander? Welke realiteit is nou de echte? 

Ook in de Phil­har­monie zijn (tegen betaling) meerdere voor­stel­lingen te zien. Daarnaast kunnen kinderen voor en na de voor­stel­ling lekker komen spelen in de gratis toegan­ke­lijke Kunst­speel­tuin in de foyer van de Philharmonie.