Doe mee aan Starring #!

Oud-deelnemer Joey vertelt waarom je mee moet doen aan Starring #26

Doe mee aan Starring #!

Starring # is de jaarlijkse jonge­ren­voor­stel­ling van Toneel­schuur Producties. Jongeren uit Haarlem en omgeving, soms met, soms zonder spel­er­va­ring, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een thea­ter­voor­stel­ling tot stand komt. Dit jaar zijn we toe aan alweer de 26e editie van Starring #!

Starring#26

Aan de hand van het stuk Yerma van Federico García Lorca, gaan we op zoek naar de vraag waarom en of we kinderen willen. Ik ben benieuwd hoe jongeren tegen dit complexe verlangen aankijken. In een wereld waarin een kind krijgen niet meer van je verwacht wordt. In een tijd waarin een kind krijgen zelfs ter discussie staat. Het is alom bekend dat over­be­vol­king een van de grootste strui­kel­blokken van deze tijd is. Een persoon­lijke wens van het krijgen van een kind staat tegenover het maat­schap­pe­lijk vraagstuk van onze aarde die op zijn laatste benen loopt. Op wat voor manier zijn we al dan niet bezig met dit onderwerp?’ — Reinout Bongers, regisseur

Joey Weidema is een van onze Schuur­jon­geren en deed in 2019 ook mee aan Starring #. (Rechts op de foto) 

Starring 22 Naxos 5 middel Pieter van den Boogert

Ik heb in 2019 meegedaan aan Starring #22: Naxos, omdat ik op de middelbare school een liefde voor theater en kunst had ontwikkeld. Het stuk werd gere­gis­seerd door Steef de Jong en Minke Kruyver. De auditie was een superleuke ervaring waar ik destijds veel van heb geleerd. Ik vond het eerst spannend, maar al snel ontspande ik en werd het heel gezellig! De ervaring van het maakproces is er een die ik nooit zal vergeten. We knutselden, maakten muziek en speelden. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt! Uitein­de­lijk hebben we met z’n allen een geweldig leuk stuk in elkaar gezet waarvan ik de teksten, meer dan drie jaar later, nog steeds kan opdreunen. Het was magisch om in de Schuur te mogen spelen voor een uitver­kochte zaal op een echt podium. Na afloop van de voor­stel­lingen waren we nog uren in de foyer met elkaar aan het napraten over de voor­stel­ling. Ik zou iedereen die een interesse heeft in theater en kunst aanraden om auditie te doen voor Starring #. Het is toegan­ke­lijk voor iedereen, ook als je helemaal geen ervaring hebt. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.”

  • Starring 8 Meeting Point 2
  • Starring Bugatti boven Water Walter van Alewijk 2
  • Complete crew STARRING 22 Naxos
  • Starring 17 Midzomernachtsdroom foto Pieter van den Boogert
  • Starring 12 Serotonine Sanne Leufkens1
  • Starring 21 Dorian Gray 601 foto Mette Stam 3
Doe jij mee dit jaar?

Toneelschuur Producties

Doe jij mee dit jaar?

Ben je tussen de 15 en 21 jaar? Geef je dan voor 16 januari op voor de audities via starring@​schuur.​nl. Veel of weinig spel­er­va­ring, dat maakt allemaal niet uit. Belangrijk is een flinke portie inzet en energie om van januari t/​m april op zondag­middag en woens­dag­avond te repeteren in onze studio’s.