Cheers to Queers!

Deze voor­stel­lingen mag je niet missen van de Schuur en Anne Mul van Haarlem Town Queers (HTQ)

Cheers to Queers!

Zondag 9 oktober is het startschot van Coming Out Week. COC Jong — een community die zich landelijk inzet voor acceptatie van LHBTI mensen — organiseert op deze dag het COC Song­fes­tival in Patronaat. Ook de Schuur wil een fijne en veilige plek zijn voor alle Haarlemmers. Mede daarom hebben we de komende maanden een aantal voor­stel­lingen aansluitend op deze week gepro­gram­meerd: QUEER PLANET van HNTJong en The Hot Peaches van Toneelmakerij. 

QUEER PLANET – HNTJong

Do 13 okt, 19:30 uur QUEER PLANET is een confetti-voor­stel­ling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender en het ontsnappen aan binair denken. Een zoektocht naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers met o.a. Rick Paul van Mulligen, Tessa Jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon en DJ Jasmine Perez. Een voor­stel­ling over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend en waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen, over in between’ zijn en in de war. Een knallende power­voor­stel­ling met acts, songs, perfor­mances en een DJ. Ook voor een straight publiek. Na afloop is er een nagesprek met de makers. 

Als het aan Haarlem Town Queers ligt zouden diversiteit en vrijheid nog veel vaker gevierd moeten worden, zeker in Haarlem. Deze groeiende gemeenschap organiseert evenementen en workshops voor en door queer gemeen­schappen: Iedere laatste zaterdag van de maand organiseren we bijvoor­beeld een Vegan Queer Diner bij Flinty’s,’ vertelt Anne Mul van HTQ. Ons team bestaat uit tien kernleden’, die samen alle taken verdelen, afhankelijk van de tijd en ruimte zij op dat moment hebben. Bij onze events en workshops kan iedereen uit de community aansluiten.’

  • HN Tjong QUEER Marijke de Gruyter Nicolien de Jong 3
  • Peaches 15 Sanne Peper
  • HN Tjong QUEER Marijke de Gruyter Nicolien de Jong 5
  • Peaches 03 Sanne Peper

The Hot Peaches – De Toneelmakerij

Do 17 nov, 19:30 uur

In de jaren 70 reisde het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches tussen New York en Amsterdam en voerde daar extra­va­gante shows op op underground podia, die een viering waren van diversiteit, inclu­si­vi­teit en vrij zijn. Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voor­stel­ling op dezelfde manier te werk. Acht artiesten creëren vanuit verschil­lende disciplines een veilige en vooral inspi­re­rende plek, waar iedereen zichzelf kan zijn. Deze wervelende voor­stel­ling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan alle jongeren in Haarlem en ver daarbuiten: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

Anne weet als geen ander waarom dit zo belangrijk is: Ook wij hebben vanuit het gemis van een dergelijke plek onze eigen gemeenschap opgezet. Nog altijd voelen we ons op veel bestaande plekken in Haarlem niet altijd welkom. Wij zijn een omgeving waar je mag bestaan in al je facetten en mag groeien zonder beoordeeld te worden.” 

Meer weten over Haarlem Town Queers? Zie www​.haar​lem​to​wn​queers​.nl en via Instagram: @htq_haarlem

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.