Interview

Als eerste naar de beste films

Kom bij de Schuur Filmclub!

Als eerste naar de beste films

Laat jij je graag verrassen? Dan is de Schuur Filmclub echt iets voor jou! Bijna 400 clubleden zien van september tot en met mei iedere maand een voor­pre­mière van een gloednieuwe film. Vaak zijn dit dé kanshebbers of prijs­win­naars van de pres­ti­gi­euze inter­na­ti­o­nale filmfestivals. 

Schuur­me­de­werker, en film­we­ten­schapper, Loise Wolfs coördineert de Filmclub en geeft voorafgaand aan iedere films een korte inleiding. 

Loïse:​“In 2013 nam ik de coördinatie van de Filmclub over van mijn collega Elsbeth. Ik begeleid deze club nu dus al negen jaar. Veel deelnemers zie ik ieder jaar terugkomen en ken ik inmiddels, al haal ik de namen nog wel eens door elkaar met zo’n 400 deelnemers. En er komen ook ieder jaar weer nieuwe mensen bij. Sommige deelnemers zien deze filmclub als een maandelijks uitje met vrienden of bekenden. Je kunt voor of na de film ook heel makkelijk een lunchdeal bij bestellen en gezellig napraten met andere Film­club­bers in het café. Een reactie die ik vaak hoor, is dat men het fijn vindt om goede films voor­ge­scho­teld te krijgen zonder er zelf over na te hoeven denken. Soms zijn het films die ze zelf niet zo snel zouden uitkiezen, maar waarvan ze heel blij zijn die gezien te hebben. Zo worden ze steeds verrast met iets nieuws.”

Kom bij de club!

Kom bij de club!

De Schuur Filmclub 22 – 23 is net gestart, maar je kunt nu nog instromen.