Film

150 Woorden Waarom - Triangle of Sadness

Sophie Jansen, filmmarketeer

150 Woorden Waarom - Triangle of Sadness

Het zijn opper­vlak­kige tijden, waarin alles vooral inst­agram­mable moet zijn. Ruben Östlund is als filmmaker precies op het juiste moment op de juiste plek. De Zweedse satirist vernietigde al het idyllische gezinsleven’ met Turist, en in The Square mocht onze eigen cultuur­we­reld het vergelden.”

Zijn nieuwe film Triangle of Sadness speelt zich af op een luxe cruise vol excentrieke passagiers, waaronder een model­len­koppel, een Russische oligarch en een Marx citerende kapitein. Als je zelf cynisch bent ingesteld is de film een lust voor het oog en het brein. Als je een optimist bent is het een rude awakening. De jury op het Festival de Cannes – klater­goud­pa­ra­dijs pur sang – kon het hoe dan ook bekoren, want zij gaven Östlund zijn tweede Gouden Palm. In deze decem­ber­maand kun je kiezen voor de foute schittering van de superrijken, zonder enige terug­hou­dend­heid aangepakt op het witte doek. Heerlijk toch?”

Triangle of Sadness

Film

Triangle of Sadness

Op zaterdag 10 december, 21:15 uur is er een Cineville Speciaaltje (voor­pre­mière) van Triangle of Sadness . Daarna is de film ook in het reguliere programma te zien.