Stories @ Schuur

150 Woorden Waarom - Stories @ Schuur: Het Waarom Beantwoord – Matthieu Wijdeven

Marjorie Boston, programmeur dans, urban, inter­dis­ci­pli­nair, circustheater

150 Woorden Waarom - Stories @ Schuur: Het Waarom Beantwoord – Matthieu Wijdeven

Op 11 februari presenteren wij de derde Stories @ Schuur. Deze keer kijk ik er erg naar uit om Mathieu Wijdeven met zijn indruk­wek­kende story Het Waarom Beantwoord in de Schuur te zien. Deze jonge storyteller is voor zijn verhaal op onderzoek gegaan naar zijn Caribische betover­groot­vader G.G.T. Rustwijk, een beroemd beeldend kunstenaar, dichter en kunstactivist.”

Ter ere van hem heeft Mathieu een levensgroot beeld gemaakt van het portret van zijn betover­groot­vader, dat hij vervolgens door de stad reed op een rijdende vlonder. Al rijdend door de stad ontstonden er verhalen van voor­bij­gan­gers die uit nieuws­gie­rig­heid Mathieu’s verhaal wilden horen en ook hun eigen verhaal gingen delen.

In deze Stories @ Schuur vertelt Mathieu Wijdeven het verhaal van zijn band met de kunstenaar G.G.T. Rustwijk en hij hoopt daarna de fami­lie­ver­halen te horen uit het publiek tijdens het nagesprek. Ik zal zeker ook mee doen!” 

Het Waarom Beantwoord – Matthieu Wijdeven

Stories @ Schuur

Het Waarom Beantwoord – Matthieu Wijdeven

Wie was George Gerardus Theodorus Rustwijk?

In de serie Stories @ Schuur presenteren we thea­ter­ma­kers met bijzondere verhalen. Na afloop van de voor­stel­ling gaan de makers in gesprek met het publiek.