Circustheater

150 Woorden Waarom - Sawdust Symphony

Marelie van Rongen, directeur, hoofd programma

150 Woorden Waarom - Sawdust Symphony

Voor alle klussers Eens in de zoveel tijd hebben we een landelijk overleg met andere program­meurs van de vlakke vloer theaters’ zoals de Schuur. Natuurlijk komen dan ook de voor­stel­lingen langs die ons het meest zijn bijgebleven de afgelopen tijd. Samen zien we immers meer. Mijn Rotterdamse collega was helemaal vol van Sawdust Symphony. Hij had nog nooit zoiets gezien, en dat zegt wat, want hij gaat al jaren mee.” 

Geniaal, vernieuwend, grappig en ontroerend tegelijk — dus meteen geboekt voor in Haarlem. Laat je vooral niet afschrikken door het woord circus’, dat schijnt soms verkeerde verwach­tingen te wekken. Het nieuwe circus is vooral een te gekke stroming is van inter­dis­ci­pli­naire voor­stel­lingen waar beeld, beweging en objecten meestal een grotere rol spelen dan tekst.

In Sawdust Symphony is de hoofdrol weggelegd voor heel veel hout, drilboren, schuur­ma­chines, ketting­zagen en drie performers. Een ode aan de doe-het-zelver, toegan­ke­lijk voor iedereen of je nou al 100 keer naar het theater bent geweest of nog nooit. Theatraal avontuur, precies waar de Schuur voor bedoeld is.”

Sawdust Symphony

Circustheater

Sawdust Symphony

Vakmanschap is mees­ter­schap in deze jong­leer­per­for­mance vol rond­vlie­gende powertools