150 Woorden Waarom - LoveXL

Kirsten Bootsma, programmeur jeugd/​jongeren

150 Woorden Waarom - LoveXL

Het Nederlandse jeugd­the­ater is kwalitatief hoogstaand, zeer gevarieerd en staat ook in het buitenland hoog aange­schreven. Producties zijn origineel en gelaagd en moeilijke onderwerpen worden niet gemeden. Door de juiste balans tussen ontroering en humor wordt een voor­stel­ling met een lastig’ thema echter nooit loodzwaar.” 

Maas Theater en Dans heeft een rijke traditie op het gebied van coming-of-age’-voorstellingen over onderwerpen die we soms liever uit de weg gaan. Eerder maakte voormalig artistiek directeur Moniek Merkx o.a. Voor­jaars­offer (over hormonen en angst voor schoonheid) en Liefde (een warm­bloe­dige ode aan de liefde, Gouden Krekel 2017); fysieke, uitbundige voor­stel­lingen met een ijzer­sterkte cast.

In die lijn maakt Merkx nu LoveXL; een voor­stel­ling over liefde en lust voor iedereen vanaf 14 jaar. Een speciale publieks­op­stel­ling zorgt ervoor dat je dicht op de huid van de spelers zit. Met mix van theater, muziek en dans (chore­o­grafie: Josephine van Rheenen van De Dansers) en zes uiteen­lo­pende performers biedt Love XL herkenning én vergezichten.”

LoveXL

LoveXL

Sex or no sex, en nog veel meer andere vragen over liefde en lust