Jongeren

150 Woorden Waarom - Anne-Fay's Reaspora

Kirsten Bootsma, programmeur jeugd / jongeren

150 Woorden Waarom - Anne-Fay's Reaspora

Zangeres en danseres Anne-Fay Kops en haar broer en filmmaker Felix Kops vertellen met Anne-Fay’s Reaspora het verhaal van een (terug)reis langs de verschil­lende plekken die hun bi-culturele identiteit gevormd hebben. Op zoek naar herkenbare verhalen.” 

Toen ik een paar jaar geleden bij de presentatie hoorde over de plannen voor deze productie, wist ik meteen dat deze een plek moest krijgen in de Schuur: Die stem! Die muziek! Die beelden! En dat gecom­bi­neerd met de persoon­lijke zoektocht naar verhalen over hun afkomst. Verhalen die verteld moeten worden. Verhalen die wij in de Schuur graag met ons publiek delen. Anne-Fay en Felix hopen met hun persoon­lijke verhaal bij te dragen aan meer begrip en het bespreek­baar maken van de maat­schap­pe­lijke problemen van vandaag. De afsluiting van de reis van Anne-Fay en Felix is deze krachtige thea­ter­mu­ziek­show met thema’s als verbon­den­heid, activisme, feminisme en black history.”

Anne-Fay's Reaspora

Jongeren

Anne-Fay's Reaspora

Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je fami­lie­ver­leden als de Nederlandse geschie­de­nis­boeken maar een kant van het verhaal vertellen?