Koreans do it better

Samen met CinemAsia Film Festival presenteren we Koreans do it better, een programma waarin we de beste Koreaanse films vertonen aan de hand van de negen afle­ve­ringen van Squid Game.

Squid Game Unit 101 584 1920x1280

Het zal niemand zijn ontgaan dat de Koreaanse Netflix-serie Squid Game een hit was! Al geruime tijd krijgt de Koreaanse cultuur steeds meer voet aan de grond in het Westen. Zo was de zinderende thriller Parasite van regisseur Bong Joon-Ho de verassende Oscar­win­naar van 2019. Koreaanse film is hot! 

Wat zit er achter dit succes en welke weg heeft de Koreaanse film­in­du­strie moeten afleggen om hier te komen? Samen met CinemAsia Film Festival presenteren we Koreans Do It Better, een serie waarin we de wortels van Squid Game in de Koreaanse film­ge­schie­denis verkennen. Net als in deze successerie vertellen we in 9 afle­ve­ringen een verhaal over Koreaanse cultuur, de samenleving, de recente ontwik­ke­lingen in het land. En laten we vooral films (met inleiding) zien van nieuwe Koreaanse meesters, zoals Park Chan-Wook, Lee Chang-Dong en Bong Joon-Ho.

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.