627 december 2023

I'm into Aki Kaurismäki

Winterse gezel­lig­heid op zijn Fins? Aki Kaurismäki is de meest beroemde regisseur van Finland en schetst in zijn werk een tragisch, uitzicht­loos maar toch niet hopeloos beeld van zijn land en zijn landgenoten. Duister maar niet koud, verwarrend maar niet afstan­de­lijk, soms tragisch maar altijd grappig. Uitein­de­lijk ga je van de regisseur en zijn getroe­bleerde personages houden. Kaurismäki zou eigenlijk met pensioen gaan maar is nu terug met het — zoals we van hem gewend zijn — tragi­ko­mi­sche Fallen Leaves. Om dat te vieren tonen we een viertal oude favorieten opnieuw op het witte doek in de Schuur!

Match3
Past3

Wij zijn Into Kaurismäki omdat zijn duistere en toch liefdevolle blik op de mensheid precies is wat we in de donkere dagen van december nodig hebben. Fallen Leaves is te zien vanaf 7 december. 

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.

Fallen Leaves

Fallen Leaves

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden zijn op zoek naar een eerste en ultieme liefde van hun leven. Het bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alco­hol­ge­bruik, verloren tele­foon­num­mers en het niet kennen van elkaars namen of adressen.