Nu:Reality

Film

VR Cinema: Naturally Immersive

Read this page in English

De wonderen, het allereerste verleden en de toekomst van onze planeet ontdek je tijdens VR-programma Naturally Immersive. Dit VR Cinema programma vindt plaats in onze filmzaal, waar je met je headset op geniet van vooruitstrevende VR, met het comfort van onze stoelen en de hoge kwaliteit van ons geluidsysteem.

Dit programma bestaat uit drie films:

David Attenborough's First Life - Matt Baker Jones en Elliot Graves - Verenigd Koninkrijk - 11 minuten

Al meer dan 60 jaar reist bioloog en televisiemaker David Attenborough (97) de hele wereld over om onze planeet en wat daarop leeft vast te leggen, altijd met adembenemende beelden en voorzien van zijn charmante voice-over. Nu gaat hij maar liefst 3,5 miljard jaar terug in de tijd om met gebruik van VR lang uitgestorven fossielen tot leven te wekken. Zie met je eigen ogen hoe de eerste dieren op aarde er uitzagen, bewogen en leefden en hoe ze zich ontwikkelden van eencellige organismen tot ontzagwekkende roofdieren die de zeebodem onveilig maakten.

Planet ∞ - Momoko Seto - Japan - 7 minuten

In Planet ∞ (infinity) schetst de Japanse filmmaker Momoko Seto een toekomstbeeld waarin de planeet aarde is verwoest en de natuur de overhand heeft gekregen. De mens en bijna alle dieren zijn uitgestorven. Alleen insecten en schimmels hebben het overleefd. Als het weer omslaat, overstroomt langzaam de uitgedroogde aarde. In het water ontstaat een ecosysteem, bevolkt door vreemde zeewezens. Is dit een sterk staaltje sciencefiction of een profetische visie? Grote kans dat je nooit meer hetzelfde zult kijken naar dieren en planten.

Myriad 360 - Michael Grotenhoff en Christian Zipfel - Duitsland - 10 minuten

MYRIAD 360 maakt gebruik van de nieuwste 360° 3D-technologie om het verhaal van de spectaculaire herintroductie van de bijna uitgestorven heremietibis te vertellen. Deze mythische, grote vogel kwam ooit in het wild in Europa voor, maar nu enkel nog in Marokko. In gevangenschap jonge ibisjes ter wereld brengen is één ding, maar hoe krijg je ze vervolgens zo ver dat ze vanuit hun dierentuin in Wenen de trektocht naar Toscane gaan ondernemen, iets dat ze in het wild leren van oudere vogels? Zet je VR-bril op en vlieg mee met de zwerm op een reis van 15 dagen en 800 km, geleid door hun menselijke pleegouders in ultra lichte vliegtuigjes.

 • Duur 30 min
 • Taal Engels, zonder ondertiteling
 • First Life Stills2
 • First Life Stills3 2
 • First Life Stills5 2
 • Planet Infini stills 1 2
 • Planet Infini stills 3 2
 • Planet Infini stills 2 2
 • Still 3 Myriad 360 3 D Sönke Kirchhof INVR
 • Still 1 Myriad 360 3 D Sönke Kirchhof INVR
 • Still 2 Myriad 360 3 D Interactive Media Foundation
VR

VR

Ontdek de wonderen van de natuur in vernieuwend VR, deze lente in de Schuur!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.