Vanaf 1 juni 2024

Film

Best of Kaboom Animation Festival 2024 On Tour

Tijdens de Haarlemse Stripdagen ontdek je bij ons het allerbeste van hét animatiefestival.

We vieren we mooiste animaties tijdens de Haarlemse Stripdagen! De acht films in dit programma werden allemaal bekroond met prijzen op het Kaboom Animation Festival.

Op het programma:

The Miracle - Nienke Deutz - 2023 - NL - 15’

De Miracle is een plek waar de zon altijd schijnt, met eindeloze mogelijkheden om te ontspannen en eten in overvloed. Toch ontbreekt er iets...

Our Love Is Immortal - Ender Yildizhan - 2023 - TR - 4’

Een jongetje maakt zich zorgen over de relatie van zijn ouders in een dystopische toekomst. Zijn vader verlicht zijn zorgen door een liedje te zingen.

Fox Tossing - Zénó Mira - 2023 - HU - 8’

In 17de-eeuws Europa was er een grimmig, maar nu vergeten aristocratisch tijdverdrijf. Fox Tossing zoomt in op dit wrede fenomeen dat emblematisch is voor het hedonistische leven van de mensen in paleizen. In een harde, expressionistische stijl verkent deze Hongaarse film de complexe relatie tussen absolute macht en onmacht.

Melk - Niek de Leeuw - 2023 - NL - 4’

Over de verwachtingen en de realiteit van homoseksueel zijn.

Ardent Other - Alice Brygo - 2022 - FR - 16’

Een verbijsterde menigte staat staart naar een brand. Het is onduidelijk waar zeprecies naar kijken, maar de angst verspreidt zich. De mensheid kijkt naar een symbolische brand, mogelijk de brand van de Notre Dame in 2019.

All the Best - Pablo Roldan - 2023 - AR - 4’

Wat raar is, is gebaseerd op een norm. Raar kan van alles zijn en het kan grappig zijn, misschien verwarrend, maar vooral authentiek. Deze animatie gebruikt deze concepten om iets nieuws te maken.

Vivarium - Daan Lucas - 2023 - NL - 9’

Twee kabouters worden verjaagd door een vloed van tranen veroorzaakt door een kinderachtige koning. Wanneer ze de koning ontmoeten, speelt de koning met ze en is weer blij. Helaas is dit van korte duur.

Beautiful Men - Nicolas Keppens - 2023 - BE, FR, NL - 19’

Drie kalende broers reizen naar Istanboel voor een haartransplantatie. Ze zitten met elkaar opgescheept in een hotel ver van huis waar hun onzekerheden sneller groeien dan hun haar.

Let op: dit programma bevat inhoud die alleen geschikt is voor volwassenen.

  • Duur 80 min

Tickets

Za 1 jun

17:00