3 jan14 feb 2024

Special: Sofia Coppola

Trek je All Stars aan, zet een shoegaze muziekje uit de jaren 80 op en bestel een stuk taart of een lekkere Japanse whisky: in januari en februari staat Sofia Coppola centraal in onze filmzalen! Om de release van Priscilla (vanaf 4 januari) te vieren draaien we (bijna) haar hele oeuvre. Een oeuvre waarin de bele­vings­we­reld van meisjes en jonge vrouwen centraal staat, nog steeds een zeld­zaam­heid in Hollywood. 

Sofia coppola 22qeozm 1024x691
MA20 Kirsten20queens20bedroom

Haar kracht als regisseur ligt erin dat ze haar achtergrond niet wegduwt maar juist omarmt, ze stapt niet weg van haar bevoor­rechte positie maar verfilmt juist vanaf deze positie. Privilege is bij Coppola soms een feest, maar meestal een gouden kooi. Ongelukkig getrouwde Charlotte in Tokyo, tiener­ko­ningin Marie Antoinette in Versailles en Priscilla het vrouwtje van’ Presley in Memphis: allemaal baden ze in luxe, maar hebben ze niet de vrijheid om zichzelf te zijn en hun situatie te doorbreken. 

Coppola’s cinema van verveling’ is daarmee alles­be­halve saai. Scherpe dialogen, nóg scherpere momenten waarop juist niets gezegd wordt, wonder­schoon production design en iconische tijdloze soundtracks: met de jaren worden haar films alleen maar beter en beter. En waar beleef je dat beter dan op het witte doek? Nergens! Kom deze winter dus naar de Schuur en stap in de wereld van Coppola, een gouden kooi waarin het uitstekend toeven is. 

NB: wegens onvoorziene moei­lijk­heden met de inter­na­ti­o­nale verto­nings­rechten hebben we de voor­stel­lingen van Lost in Translation helaas moeten annuleren. Kaartkopers krijgen hierover bericht. 

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.

Priscilla

Priscilla

Vanaf haar veertiende levensjaar was Priscilla Beaulieu verbonden aan Elvis. Sofia Coppola laat zien hoe dat voor haar was.