ma 1 juli 2024

Keti Koti

Live muziek

Libertad i galite met Roël Calister e.a.

Seú is de muziek die men vroeger, en nu nog steeds op Curaçao speelt wanneer er een goede maisoogst is geweest. Fiesta di Seú is een optocht door de Curaçaose straten en is vandaag de dag groter dan ooit door de verschillende muziekgroepen, de vele zang, klederdrachten en dans.

De oorsprong van Seú is op de Curaçaose plantages waar tijdens het harde werken het leed van de tot slaafgemaakten enigszins dragelijk werd gemaakt door te zingen, dansen en muziek te maken.

Tambú is één van de meest traditionele muziekstijlen die Curaçao rijk is. Tegenwoordig wordt Tambú voornamelijk in november en december gespeeld: je hoort dan de laatste nieuwtjes die er in het afgelopen jaar zijn gebeurd.
Oorspronkelijk was Tambú voor de tot slaafgemaakten de manier om zich te kunnen uiten en te ontladen. Tambú is niet alleen de naam van de muziek maar ook van de dans en van de trommel.

De van Curaçao afkomstige percussionist Roël Calister is altijd al gefascineerd geweest door Seú en Tambú. Vooral de kracht die men uit de muziek, dans en zang kon halen om het zware slavenleven vol te houden, door te gaan, maar vooral ook om mensen samen te brengen en elkaar te inspireren. Samen met een 10 koppige band heeft Roël Calister Curaçaose worksongs een eigentijdse invulling gegeven gebruikmakend van de traditionele Curaçaose muziekinstrumenten zoals de chapi, bari, kachu en benta.

Roël Calister en anderen: Gyhandric Anastacia - Niata Augusta - Soug-Ling Wong - Marc Bischoff - Pierre Dunker - Ella van der Mespel - Mara Cutié - Bence Huszar

Tickets

Ma 1 jul

20:00
Gratis toegang