za 14 oktober 2023

Caféprogramma – Alexandra Broeder | Tijd van de Wolf | Museum van de Geest

TALK | Wat hebben wij nodig om te kunnen helen?

Theatermaker Alexandra Broeder in gesprek met psycholoog, schrijver en (TEDx)spreker Thijs Launspach over mentale gezondheid. Vanaf 16:00 uur is dit gesprek gratis bij te wonen in ons Schuurcafé. Alexandra en Thijs zijn beide vanuit hun werk erg betrokken bij het onderwerp mentale druk. Toch kijken beiden vanuit een ander perspectief naar het onderwerp, hierdoor wordt het een interessant gesprek!

Over het werk van Alexandra Broeder

Alexandra Broeder werkt een jaar lang met Museum van de Geest en Het Huis en de Schuur samen aan de kunstinstallatie The Creature. The Creature is een beeld in de binnentuin van Museum van de Geest dat verandert met de seizoenen. De mentale druk waaronder jongeren tegenwoordig staan, staat centraal in haar werk. Vier keer per jaar belicht ze een andere invalshoek. Nu de wisseling naar de herfst voor de deur staat komen we samen voor het gesprek tussen Alexandra en Thijs.

Over het gesprek

Alexandra en Thijs zijn in hun werk beide bezig met het onderwerp mentale druk. Thijs is auteur van meerdere boeken over het onderwerp. Alexandra maakt al jaren werk met jongeren over het onderwerp. Samen gaan ze in gesprek over de Westerse maatschappij en de disconnectie met de seizoenen. Hoe natuurlijk bewegen we onszelf ons eigenlijk nog? Wat hebben wij als mens nodig om te helen? En hoe kunnen de natuur en plantmedicijnen ons hierbij helpen?

  • Expertpagina thijs launspach afbeelding
  • THE CREATURE Alexandra Broeder Kamerich Budwilowitz 2

Over Alexandra Broeder

Alexandra is in 2003 afge­stu­deerd als thea­ter­maker aan de Toneel­aca­demie Maastricht. Sinds 2017 maakt ze werk op het snijvlak van kunst en psychiatrie. De performers van haar werk zijn veelal jongeren met een psychische kwets­baar­heid, die de bezoeker in contact brengen met hun eigen kwets­baar­heid. Recent maakte zij de voor­stel­ling The Gift, met de 21 jarige Anouk van Kampen, rondom euthanasie bij psychisch lijden. Deze voor­stel­ling ontving lovende recensies en veel media-aandacht en eindigde in de top drie van beste voor­stel­lingen van 2023. Voor haar werk ontving zij de Gieskes Strijbis Podiumprijs, de grootste podiumprijs van Nederland. 

Over Thijs Launspach

Thijs is psycholoog met meerdere boeken op zijn naam op het gebied van stress, burn-outs en millenials. Hij schreef de bestseller Fokking Druk” (2018) over stress en burn-out. Eerder verschenen Het Millennial Manifest” (2017) en Quarterlife” (2012). Op 12 September is zijn nieuwste boek verschenen: Werken met Millennials”.

Schuurcafé

Schuurcafé

Wist je dat er een uitgebreid programma in ons Schuurcafé te zien is?

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.