ma 1 juli 2024

Keti Koti

Overig

Keti Koti Haarlem: Officieel moment

Wouter Koolmees (President Directeur NS), Kathleen Ferrier (dochter oud president Suriname, Johan Ferrier) en Jos Wienen (Burgemeester van Haarlem) zijn de sprekers tijdens het officiële moment van de Keti Koti herdenking.

Wouter Koolmees
President-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De NS heeft een divers personeelsbestand en datzelfde geldt voor de reizigers. Als dienstverlener en als werkgever wil de NS laten zien dat diversiteit en inclusie belangrijke waarden zijn en dat betekent ook aandacht besteden aan de bijzondere dagen waarop verschillende groepen herdenken vieren. Keti Koti hoort daarbij. Zo zal er op 1 juli een Keti Koti trein rijden.

Kathleen Ferrier
Dochter van een oud-president van Suriname (Johan Ferrier) en zelf oud-Tweede Kamerlid. Voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.
Kathleen Ferrier pleit ervoor dat na de excuses voor het slavernijverleden, Nederland een verzoeningscommissie moet krijgen zoals Zuid-Afrika na de apartheid had.

Jos Wienen
Burgemeester van Haarlem. In 2023 heeft een onderzoek naar de rol van de gemeente Haarlem tijdens de slavernij plaatsgevonden. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek, dat beschreven is in het boek "Koloniaal Haarlem", heeft de burgemeester zijn excuses en een mea culpa uitgesproken voor de misdaden tegen de menselijkheid die ten tijde van eeuwen van slavernij hebben plaatsgevonden. Bestuurders van Haarlem hadden daar een rol in.

Tickets

Ma 1 jul

19:15
Gratis toegang