wo 10 mei 2023

20 jaar Schuur

Op woensdag 10 mei vieren wij onze 20e verjaardag! De nieuwbouw van de Toneel­schuur op de Lange Begij­ne­straat, ontworpen door strip­te­ke­naar Joost Swarte en archi­tec­ten­bu­reau Mecanoo, werd in 2003 geopend. Joost Swarte zal op 10 mei om 17:00 uur een nieuw kunstwerk onthullen ter ere van dit feestelijke moment. Bezoekers zijn de hele dag welkom om taart te komen eten. Daarnaast roept de Schuur op herin­ne­ringen aan twintig jaar Schuur te delen. Bij het festival Cirque Mania, het weekend van 12 – 14 mei, mogen alle twintigers op vertoon van hun iden­ti­teits­be­wijs gratis naar de voorstellingen.

Voorgevel Schuur
Schuur herinneringen

oproep

Schuur herinneringen

De Schuur roept haar bezoekers op om herin­ne­ringen te delen via publiciteit@​schuur.​nl. Foto’s en geschreven teksten zullen de komende weken uitgelicht worden door de Schuur. Onder alle inzendingen wordt een nieuw gesigneerd ontwerp van Joost Swarte verloot.

Joost Swarte maakt een nieuw kunstwerk

Joost Swarte werkte vanaf 2001 aan het pand op de Lange Begij­ne­straat, dat op 10 mei 2003 werd geopend. Hij is altijd betrokken gebleven bij de Schuur. Eind vorig jaar nog, waren zijn ontwerpen het gezicht van de nieuwe kledinglijn van de Schuur. We zijn dan ook erg enthousiast om zijn nieuwe kunstwerk voor ons theater 10 mei te onthullen.

Toegan­ke­lijk­heid van de Schuur

Ook verbeterde hij de toegan­ke­lijk­heid van het gebouw. Door de kaart­au­to­maten en de bar te verlagen kan iedereen wat te drinken of eten bestellen. Verleden maand maakte hij de toiletten van de Schuur nog inclusiever met een speels nieuw ontwerp.

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.

Ben je een twintiger? 

Wij zijn jarig en trakteren! Ben jij net als ons een twintiger (20−29)? Dan mag je gratis naar de voor­stel­lingen van Cirque Mania. Je kan aan de kassa je ID kaart laten zien, dan krijg je een vrijkaart. Je hoeft van te voren niet te reserveren.