Toneelschuur Producties presenteert seizoen 2024-2025

Nieuws – 24 mei 2024

Toneelschuur Producties presenteert seizoen 2024-2025

Een rijk en gevarieerd seizoen met vier nieuwe voorstellingen

Seizoen 24 25 vierkant

Nieuwe producties

Branden | Abdel Daoudi | 19 okt – 14 dec 2024

Jongensuren | Koen Verheiden | 16 nov 24 – 12 jan’ 25

My Fair Human | Marloes IJpelaar | 8 mrt — 11 mei 2025

Circle Mirror Trans­for­ma­tion | Loek de Bakker | 12 apr – 8 jun 2025

Toneel­schuur Producties presenteert haar voor­stel­lingen voor seizoen 2024 – 2025. Vier nieuwe regies van makers Abdel Daoudi, Koen Verheijden, Marloes IJpelaar en Loek de Bakker. De kaart­ver­koop start op vrijdag 24 mei 2024.

Het thea­ter­sei­zoen 2024 – 2025 opent met Branden, een hedendaagse inter­pre­tatie van Wajdi Mouawads moderne klassieker over oorlog, moeder­liefde en fami­lie­ge­heimen. Na het zeer succesvolle Geschie­denis van geweld is dit de tweede coproductie van Abdel bij Toneel­schuur Producties en Theater Oostpool. Met een topcast, bestaande uit onder andere Hajar Fargan, Malou Gorter, Alwin Pulinckx en George Tobal.

Daarna betreedt Jongensuren het podium, een hoognodig eerbetoon aan Andreas Burnier — een queer icoon wiens werk zijn tijd ver vooruit was. Koen Verheij­den’s thea­ter­be­wer­king duikt in de wereld van Burnier, waarin vier actrices de verschil­lende facetten van haar leven en personages belichamen. Het is een onder­zoe­kende en humo­ris­ti­sche voor­stel­ling die de dubbele moraal van een naoorlogse samenleving belicht en de vrij­heids­drang van een jonge vrouw in een wereld vol voor­oor­delen verkent. Met onder andere Kirsten Mulder en Hanna van Vliet.

Vervolgens brengt My Fair Human, in regie van Marloes IJpelaar, een eigentijdse draai aan het klassieke verhaal van Eliza Doolittle. Deze scherpe, tragi­ko­mi­sche voor­stel­ling daagt de kijker uit om na te denken over maat­schap­pe­lijke verwach­tingen, gender­normen en de zoektocht naar menselijke identiteit. My Fair Human (coproductie Club Lam) is een uitnodiging om te reflecteren op onze eigen percepties en voor­oor­delen, verpakt in een boeiend theaterstuk vol emotionele diepgang. Met onder andere Oda Spelbos en Ella Kamerbeek.

Tot slot presenteert we Circle Mirror Trans­for­ma­tion in regie van Loek de Bakker, gebaseerd op het werk van Pulitzer Prize-winnaar Annie Baker. Deze ontroerende voor­stel­ling, over vijf individuen die elkaar ontmoeten in het lokale buurthuis voor een thea­ter­cursus voor volwassenen, onderzoekt de zoektocht naar verbinding, menselijke kwets­baar­heid en de moei­lijk­heden van het mens-zijn. Met subtiele en krachtige momenten op het podium biedt Circle Mirror Trans­for­ma­tion een spiegel aan het publiek, waarin ze hun eigen verlangens, angsten en dromen kunnen reflecteren. Met onder andere Marisa van Eyle.

Het wordt een seizoen waarin de stemmen en verhalen van vrouwen centraal staan, waarin het publiek wordt uitgedaagd om na te denken over identiteit, mense­lijk­heid, sociale structuren en persoon­lijke trans­for­matie. Met gedurfde regiekeuzes, verfris­sende muzikale composities en inspi­re­rende uitvoe­ringen, belooft dit seizoen een reis te worden die de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt.’ – Fabian Pikula, hoofd productiehuis

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjoerd Appelman, Hoofd marketing Toneel­schuur Producties | 023 5173900 | sjoerd@​schuur.​nl