zo 27 oktober 2024

Herfstvakantie

Jeugdtheater – Het Filiaal theatermakers

Er staat een olifant bij de bushalte6+

Ineens staat daar een olifant bij de bushalte. Hij lijkt niet helemaal in die wereld te passen. Hij oogt wat verward en loopt uit de maat. Maar wie is er nou vreemd? De olifant of de steeds sneller draaiende wereld om hem heen?

Over de jeugdvoorstelling Er staat een olifant bij de bushalte

Deze voorstelling speelt zich af in een snelle, geautomatiseerde wereld, waarin de dingen hun eigen leven leiden. De prullenbak zegt er bijvoorbeeld iets van wanneer je je afval in de verkeerde recyclebak gooit. En ineens staat daar een olifant bij de bushalte. Hij lijkt niet helemaal in die wereld te passen. Hij oogt wat verward en loopt uit de maat. Maar wie is er nou vreemd? De olifant of de steeds sneller draaiende wereld om hem heen? En misschien heeft die ‘verwarde’ olifant wel heel veel meegemaakt. Weet jij veel. Misschien is er meer dan je denkt.

Een fysieke komedie met een rauw randje, met heel weinig tekst en veel muziek. Het decor is een fantastische tegenspeler voor de olifant, die met een prachtig masker tot leven wordt gewekt door Barend van Daal (eerder te zien in o.a. Scheur in de Tijd, POPpulisme en The Neverending Story).

  • Idee en fysiek spel Barend van Daal
  • Regie Monique Corvers
  • Masker en kostuum Eva Arends
  • Decor en rekwisieten Jasper van Roden
  • Soundscape Gábor Tarján i.s.m. Vlado Spisiak
  • Lichtontwerp Douwe Bulten
  • Geluidsontwerp Bauke Moerman
  • Duur 50 minuten
  • Website Het Filiaal Theatermakers

Over Het Filiaal theatermakers

Het Filiaal Thea­ter­ma­kers is een Utrechts jeugd­the­a­ter­ge­zel­schap. Het gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werke­lijk­heid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Dat doen we inter­dis­ci­pli­nair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. 

Alle voorstellingen voor jeugd

Kom ontdekken

Alle voorstellingen voor jeugd

In de Schuur is altijd iets nieuws te ontdekken voor kinderen van alle leeftijden!

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Speciaal voor iedereen t/​m 12 jaar hebben wij een speciaal jeugdtarief! Een voor­stel­ling kan dan al bezocht worden voor slechts €11,-.

Tickets

Zo 27 okt

15:00