zo 12 mei 2024

Familie Zomer Zondagen

Jeugdtheater – De Nationale Opera & Vanaf2 Producties

Hup Herman!3+

Hangbuikzwijn Herman houdt niet van wedstrijdjes. De kippen om hem heen wel. Elke ochtend gaat het erom wie de beste, snelste en eerste is. Op een dag is Herman er helemaal klaar mee: hij zal wel eens laten zien wie de snelste is. Alle dieren op de boerderij moedigen hem aan. Hup Herman! Maar maakt het eigenlijk wel uit of je wint of verliest? Deze voorstelling speelt in Openluchttheater Caprera.

Over jeugdvoorstelling Hup Herman!

Opera kan groots en overweldigend zijn, maar ook heel klein en innemend. Een prentenboek, twee spelers en een stuk of wat instrumenten – dat zijn de ingrediënten voor deze voorleesopera voor de allerkleinsten.

Op avontuur

Voor en / of na afloop van de voorstelling organiseren we een een leuke, gratis activiteit in het bos. Deze is geïnspireerd op de voorstelling, zoals een workshop of een speurtocht. Laat je verrassen, ga met ons mee op avontuur en doe mee!

  • Spel Harpert Michielsen en Joost Brouwer
  • Muziek Joost Brouwer
  • Vormgeving Requisietenatelier Nationale Opera en Ballet
  • Dramaturgie Wout van Tongeren
  • Regie adviezen Eric Robillard
  • Boek Yvonne Jagtenberg
  • Twee mannen die het boek Hup Herman! lezen
  • Man met een grote ijzeren megafoon en daarachter een man die een gitaar bespeeld
  • Man met een levensgrote versie van het boek Hup Herman! en een man met een gitaar
  • Een springende man met een gitaar op zijn rug

Voor én met kinderen

Na een succesvolle reeks tijdens de Kinder­mu­ziek­week 2022 brengt De Nationale Opera de voor­stel­ling het land in. Acteur Harpert Michielsen en muzikant Joost Brouwer vertolken het gelijk­na­mige, bekroonde kinderboek van Yvonne Jagtenberg op geheel eigen wijze, voor én met de kinderen in het publiek. 

Een muzikale vertelling over het plezier van schurken in de modder. Over de drang om de beste te willen zijn. En over de ontdekking dat je best blij mag zijn met wie je bent. Een kleine voor­stel­ling met een grote zeggingskracht. 

Familie Zomer Zondagen

Familie Zomer Zondagen

Deze zomer presenteert Schuur samen met Caprera een divers jeugd­pro­gramma in Open­lucht­the­ater Caprera in Bloemendaal!

Acti­vi­teiten rondom de voorstelling

Voor en / of na afloop van de voor­stel­ling organiseren we een een leuke, gratis activiteit in het bos.

Deze is geïn­spi­reerd op de voor­stel­ling, zoals een workshop of een speurtocht. Laat je verrassen, ga met ons mee op avontuur en doe mee! 

Tickets

Zo 12 mei

11:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal

Zo 12 mei

13:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal