Primair onderwijs in de Schuur

Hier vind je een overzicht van alle acti­vi­teiten die je met leerlingen uit het basis­on­der­wijs bij ons kunt doen; van rond­lei­dingen tot workshops of het maken van je groep 8 eindfilm! 

Kinderen staan in de Schuur en luisteren naar vrouw
Foto van knutseltafel waar kinderen papier knippen

Hoe doe je dat nou, een theater bezoeken? Dat vertelt Marley je in dit filmpje!

Rond­lei­dingen

Neem een kijkje achter de schermen bij de Schuur! Op een speelse manier laten we kinderen kennis maken met wat je in het theater allemaal nodig hebt. Ze kijken, spelen en ondervinden wat er nodig is om theater te maken en films te tonen.

Rondleiding MAG GEBRUIKT WORDEN akkoord ouders

Film­work­shops

Je kunt met je leerlingen verschil­lende film­work­shops bij ons volgen. Denk hierbij aan een anima­tie­work­shop, workshop green screen, workshop mini docu maken etc. De workshops maken we op maat, aan de hand van de leeftijd van de kinderen. Ook kunnen we een thema waarmee je in de klas bezig bent, integreren in de workshop. En wat is er leuker dan het uitein­de­lijke resultaat op het grote doek in een van onze filmzalen bekijken?!

Theater- en dans­work­shops

Werk je op school met een bepaald thema? Dan kunnen we rondom dat thema op school en/​of in de een theater- of dans­work­shop organiseren. Los van een thema verzorgen wij theater- en dans­work­shops waarin de verbeelding centraal staat. Op speelse wijze wordt de verbeelding geprikkeld en spelen de kinderen zo de sterren van de hemel. Of wat dacht je van een workshop decor bouwen? Ideaal als voor­be­rei­ding op de groep 8 musical!

Cultuurbus Hart foto bij Schuur

Met de Cultuurbus naar de Schuur

Kom met je leerlingen met de Cultuurbus naar de Schuur! Een rit aanvragen doe je via Hart. Op de website van Hart vind je ook een lijst met scholen die op dit moment in aanmerking komen voor busvervoer naar de Schuur en andere culturele instel­lingen. Tot in de Schuur!

Filmbezoek; actuele films, festi­val­films en Korte Film Poule 

Je kunt vrijwel altijd al vanaf 8.30 uur met je leerlingen in de Schuur terecht voor het bezoeken van een besloten film­voor­stel­ling. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste films en kunnen je adviseren welke film geschikt is voor je leerlingen, afhankelijk van leeftijd en thema van je lessen. Wij geven een korte inleiding en bespreken de film altijd na met de kinderen.

Wij werken samen met veel landelijke film­fes­ti­vals zoals Cinekid, IDFA en Kaboom Animation Festival. Een bezoek aan een film van een van deze festivals is altijd met inleiding, nagesprek en uitge­breider educatief materiaal. 

We zijn aangesloten bij de Korte Film Poule waardoor we de beschikking hebben over een groot aantal korte films, docu­men­taires en animaties. We kunnen dus aansluiten bij de thematiek van de projecten. 

Groep 8 eindfilm

In samen­wer­king met Filmhub Noord-Holland beschikken we over een groot netwerk van film­do­centen die op school het begeleiden en organiseren van een groep 8 eindfilm kunnen verzorgen. De vertoning van de film vindt plaats in de Schuur, feestelijk aangekleed met rode loper, champagne’ en indien gewenst een borrel voor ouders en kinderen na afloop in ons café. 

Filmhub Noord-Holland

Wil je het roer omgooien en een groep 8 eindfilm gaan maken? Met film laag­ge­let­terd­heid op school aanpakken? Een team­trai­ning filmedu­catie voor je collega’s organiseren? Of meer doen met film op jouw SBO school? Kortom: wil je aan de slag met filmedu­catie? Neem dan contact op met Filmhub Noord-Holland.

Contact

Wil je meer informatie of een activiteit boeken? Neem contact met ons op: educatie@​schuur.​nl of 023 – 5173900.

Vraag uit de zaal kinderen