ma 1 juli 2024

Keti Koti

Film – diverse regisseur

Keti Koti Shorts

Gevarieerd filmprogramma rond het mondiale koloniale verleden en de betrekking op Nederland toen en nu

Keti Koti Shorts is een gevarieerd filmprogramma rond het mondiale koloniale verleden en de betrekking op Nederland toen en nu. De verschillende Nederlandse makers/artiesten behandelen aspecten vanuit uiteenlopende kunstvormen (documentaire, dans, cinema, muziek) die allen reflecteren op hun eigen identiteit, post-kolonialisme en omgaan met legacy erfgoed van ons gezamenlijk verleden.

Programma:

R.I.O.T. (Hesy Lonwijk, 2023, 19’)

R.I.O.T. onderzoekt de mechanismen van een opstand, door een samensmelting van dans, film en muziek. Hoe raken mensen gevangen in het systeem? Hoe versterkt een groep de stem van de outcast? Hoe kunnen zusterschap en broederschap tot stand worden gebracht in tijden van toenemende polarisatie? Hoop is de kracht om vleugels en richting te geven aan de toekomst.


Waka nanga mi (Evani Gilds, 2023, 10')
Na de Surinaamse onafhankelijkheid emigreert Ewald naar Nederland. Daar ervaart de horlogemaker voor het eerst heimwee. Het achtergelaten verleden blijft doortikken.


The Story of Ne Kuko (Festus Toll, 2023, 25')
Het Afrika Museum in Berg en Dal binnenwandelen om de deur weer uit te lopen met een tentoonstellingsobject onder je arm. Volgens de politie is dat diefstal, volgens de Pan-Afrikaanse activist Mwazulu Diyabanza is het een kwestie van ophalen wat tijdens de koloniale overheersing uit Congo is geroofd om het weer terug te brengen naar waar het vandaan kwam.

Dit programma is tot stand gekomen met hulp van Ronald Simons (EYE) en filmmaker Lemuël de Graav.

  • Duur 60 min
  • Regie diverse regisseur
  • Cd998b34 2995 47d1 88bd b87d949516ca
  • 2500
  • 2500 1

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.