Dag van de Korte Film | Schuur

Film – Diverse regisseurs

Dag van de Korte Film

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om meer aandacht te geven aan korte films, vieren de Dag van de Korte Film.

Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. Zoals Gouden Kalfwinnaar Pantser, een korte thriller van Jan Verdijk die knap inspeelt op de actualiteit. En Watamula van Kevin Osepa, een magisch-realistische tocht over het eiland Curaçao. Filmmaker en beeldend kunstenaar Osepa werd geselecteerd als Talent En Route op het Nederlands Film Festival 2021. Een talent om in de gaten te houden dus!

  • Land Nederland
  • Duur 98 min
  • Taal Verschillende talen, Engels ondertiteld
  • Regie Diverse regisseurs
  • ARYM STILL 001
  • Pantser Still 04
  • Pilar 1
  • Wall 4 Still 01
  • Watamula Still 6

A Remark You Made Hanna van Niekerk, NL 2021, fictie, 24’ Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt. Joshua vraagt zijn moeder om advies.

Pilar Janis Joy Epping, Diana van Houten, Yngwy Boley , NL 2020, animatie, 10’ In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen. Wereld­pre­mière op Toronto Inter­na­ti­onal Film Festival, Winnaar Best Traditional Animation Film op Florida Animation Festival.

Watamula Kevin Osepa, NL 2020, fictie, 25’ Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lots­be­stem­ming, spiri­tu­a­li­teit, sensu­a­li­teit en machismo samenkomen.

Pantser Jan Verdijk, NL 2021, fictie, 21’ Wie kun je tijdens een wereld­wijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen. Winnaar Gouden Kalf Beste Korte Film — Nederlands Film Festival 2021

Wall#4 Lucas Camps, NL 2021, fictie, 8’ Wanneer een bios­coop­pu­bliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending. Winnaar Best Short Film Award op Oldenburg Inter­na­ti­onal Film Festival 

Kijk de Dag van de Korte Film: NL programma op Picl

Kijk de Dag van de Korte Film: NL programma op Picl

Bekijk de beste film en docu­men­taires direct bij je thuis, zonder dat het nodig is een abonnement af te sluiten.

Speeldata

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.