Week van de Vrijheid | Schuur

23 apr8 mei 2022

Week van de Vrijheid

In de Week van de Vrijheid staat Schuur met verschil­lende acti­vi­teiten voor jong en oud stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensen­rechten. En niet alleen in de Schuur: op verschil­lende plekken in Haarlem is er aandacht voor deze belangrijke waarden.

Dagboek 44 45 utrecht studio rutger vos weerzin verloofde in een droom
Waar is Anne Frank NL st 5 jpg sd low

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.

En verder in Haarlem

Corridor van de Vrijheid 

In winkel­cen­trum Schalkwijk krijgen mensen die een rol hebben gespeeld in het verzet een gezicht door middel van grote banners. Op deze banners zijn foto’s uit de oorlog te zien, samen met portretfoto en een quote. De Corridor van de Vrijheid wordt op 23 april om 12:00 uur geopend door o.a. de voorzitter van Bevrij­dingspop Haarlem en burge­meester Wienen. De Corridor is te bezoeken t/​m 9 mei.

Foto-expositie in de tuin van het provinciehuis

Van 28 april t/​m 4 mei is er in de tuin van het provin­cie­huis een bijzondere foto expositie te zien met foto’s uit de periode waarin de nazi’s repre­sail­le­maat­re­gelen namen tegen de Haarlemse bevolking.

Vrouwen in verzet 

In het Noord-Hollands Archief is sinds kort een nieuwe, permanente tentoon­stel­ling ingericht: De vele gezichten van vrouwen in verzet. In de tentoon­stel­ling zijn portretten te zien van 135 verzets­vrouwen die elk hun eigen rol speelden in het verzet. Denk hierbij aan thema’s als Illegale pers of Gewapend verzet. Bij elke vitrine kun je luisteren naar het verhaal van de vrouw(en) die in die vitrine genoemd worden.

Bevrij­dingspop Haarlem: 4 en 5 mei 

Op 4 mei organiseert Bevrij­dingspop een herden­kings­con­cert in de Hout in Haarlem. Deze vindt plaats na de landelijke herden­kings­ce­re­monie op de Dam. Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd tijdens Bevrij­dingspop in de Haarlemse Hout.