Shoot Your Shot #18 is van start! | Schuur
Shoot Your Shot #18 is van start!

Nieuws – 5 oktober 2022

Shoot Your Shot #18 is van start!

Ben je tussen de 15 en 21 jaar oud en wil je een korte film maken? Doe dan mee met de leukste film­com­pe­titie Shoot Your Shot #, een talen­t­ont­wik­ke­lings­pro­ject van de Schuur.

Tijdens Shoot Your Shot #18 leer je in snel­trein­vaart een korte film leert maken en krijg je maar liefst 3 workshops van profes­si­o­nele filmmakers! Tijdens deze workshops krijg je praktische tips over het filmen met je mobiele telefoon, het opnemen van bijvoor­beeld geluids­sporen het editen van je korte film, maar wordt je ook geïn­spi­reerd en hoor je van mensen met ervaring in het vak waar deze inspiratie vandaan komt. De prijs die je wint is ook niet mis. Jouw korte film wordt een week lang als voorfilm vertoont bij alle films in de Schuur, én je wint een cadeaubon voor Open Studio. Naast eeuwige roem en een knallend begin van een kansrijke filmcarrière.

Het thema is stiekem, en de film + aftitels moet tussen de één en vijf minuten duren (inc. aftitels). Verder ben je vrij om dit in te vullen zoals je zelf wilt. Wil je een anima­tie­film maken, een muziekvideo of een docu? Alles kan!

De competitie wordt afgetrapt op woensdag 12 oktober om 16:00 uur, tijdens de eerste workshop van filmmaker Zara Dwinger. Zara is regisseur en scena­rio­schrijver en ze heeft al veel toffe projecten gedaan, zoals commercials en music video’s. Bekijk hier haar website.

Hierna kunnen jullie zelfstandig aan de slag om een film te maken. 

De tweede workshop is op van Davey Driessen, winnaar van Shot Your Shot #14 én filmmaker en acteur. Tijdens de workshop op donderdag 27 oktober om 16:00 uur leeft Davey je filmen met je mobiel en geeft hier de beste tips en trucs voor. Donderdag 10 november om 16:00 uur komt Davey weer terug om een workshop montage te geven. Neem vooral je laptop mee, het is de bedoeling dat dit een werksessie wordt waar je zelf aan de slag kan gaan met editen en Davey kan helpen als dat nodig is. 

Donderdag 24 november is de bedoeling dat de films bij ons binnen zijn. Wij van de Schuur maken dan een selectie welke films door zijn naar de finale, die plaatsvindt om zondag 11 december om 15:00 uur. De gese­lec­teerde films worden dan op het grote doek bekeken en een jury bestaande uit profes­si­o­nals uit de filmwereld roepen de winnaar uit!