Sandra van Boetzelaer nieuwe zakelijk directeur Schuur | Schuur
Sandra van Boetzelaer nieuwe zakelijk directeur Schuur

10 oktober 2022

Sandra van Boetzelaer nieuwe zakelijk directeur Schuur

Vandaag maakt de Raad van Toezicht van de Schuur bekend dat Sandra van Boetzelaer per 1 december aantreedt als zakelijk directeur bij de Schuur in Haarlem. Van Boetzelaer is momenteel nog zakelijk leider bij de Veenfabriek in Leiden.

Sandra van Boetzelaer heeft ruime ervaring opgebouwd in de culturele sector. De afgelopen vier jaar werkte ze als zakelijk leider bij de Veenfabriek, waar ze samen met artistiek leider Joeri Vos de visie en toekomst van het gezelschap vormgaf. Daarvoor was ze Directeur Marketing en Commu­ni­catie bij het Bruce Museum of Arts and Science in New York, werkte ze bij het David Benrimon Fine Art, een galerie in New York en was de Marketing Manager bij Stedelijk Museum Amsterdam.

Sandra van Boetzelaer volgt Onno Eijkelhof op, die op dit moment Hoofd Financiën en Organisatie bij de Schuur is en de afgelopen maanden optrad als plaats­ver­van­gend adjunct-directeur.

Marc van Warmerdam, voorzitter Raad van Toezicht Schuur:

Wij zijn verheugd met de komst van Sandra van Boetzelaer als zakelijk directeur van de Schuur. In deze roerige tijd versterkt het meest veelzijdige huis voor theater en film van Haarlem en omstreken zich met iemand bij wie kennis, kunde en ervaring hand in hand gaan met liefde voor kunst en cultuur. Meliefje wat wil je nog meer?”

Marelie van Rongen, directeur-bestuurder Schuur:

Ik kijk er naar uit om samen met Sandra van Boetzelaer de directie van de Schuur te vormen. We hebben elkaar ontmoet bij de voor­be­rei­ding van Maria, Maria, Maria, de geweldige voor­stel­ling van de Veenfabriek die deze kerst­va­kantie in de Schuur staat. Ik ben ervan overtuigd dat we samen, met de medewerkers en onze partners, kunnen bouwen aan de Schuur als pionierend en avon­tuur­lijk huis van en voor makers en publiek.”

Sandra van Boetzelaer, zakelijk directeur Schuur vanaf 1 dec:

De Schuur speelt een belangrijke rol in Haarlem en biedt inspiratie en nieuwe perspec­tieven op de sterk veran­de­rende wereld van nu. Ik kom als inwoner van Heemstede vaak bij de Schuur en voel me er thuis. Dat thuisgevoel wil ik bij alle bezoekers oproepen, de Schuur als plek voor mooie ontmoe­tingen met kunst, met makers en elkaar. Ik vind het een eer om, op een toekomst­be­sten­dige manier en samen met het team, hieraan bij te gaan dragen.”