Open Podium Haarlem terug in de Schuur | Schuur
Open Podium Haarlem terug in de Schuur

Nieuws – 29 juni 2022

Open Podium Haarlem terug in de Schuur

Open Podium Haarlem keert terug op zaterdag 10 september! Na een succesvolle eerste editie in 2021 slaan Stads­schouw­burg, Patronaat, Phil­har­monie Haarlem en Schuur opnieuw de handen ineen met curatoren, program­meurs én talent uit de stad en regio voor Open Podium Haarlem 2022!

Na een succesvolle eerste editie in 2021 slaan Stads­schouw­burg Haarlem, de Schuur, Phil­har­monie Haarlem en Patronaat op zaterdag 10 september opnieuw de handen ineen met curatoren, program­meurs én talent uit de stad en regio voor Open Podium Haarlem 2022! Heb jij altijd al willen stralen op één van deze vier podia? Meld je tot vrijdag 15 juli aan via de website van één van de vier zalen.

Tijdens de feestelijke aftrap van het cultureel seizoen ontdekken bezoekers in de vier grote Haarlemse podia onontdekt talent, opkomende kunstenaars en speciaal gecureerd programma uit eigen voor- en achtertuin in een divers en rijk programma.

Ben jij hét nieuwe of nog onontdekt cultureel talent uit Haarlem en omstreken? Moet jouw band of jouw stem gehoord? Maak jij kunst met woorden, breng jij film tot leven of straal jij achter de draaitafel? In de Schuur wordt een podium geboden voor de onderdelen film, theater en dans en woordkunst.

FILM

Altijd al jouw film op het grote doek willen zien? Wij nodigen de Haarlemse maker van nu uit om hun film in te zenden voor deze feestelijke dag. Dus ben jij filmmaker of kunstenaar, autodidact of volg je een opleiding en duurt je film niet langer dan 15 minuten? Stuur het dan nu op en wie weet wordt jouw film vertoont op 10 september tussen 14:00 uur en 18:00 uur in de Schuur.

De program­meurs van de Schuur zullen een uitein­de­lijke selectie maken van een aantal korte film, met speciaal oog voor een verschei­den­heid in achtergrond en discipline; zo zijn zowel fictie, non-fictie en bijvoor­beeld animatie welkom!

THEATER EN DANS

Zin om samen iets te creëren diezelfde dag jullie kersverse productie te spelen in de Schuur? Thea­ter­spe­lers en dansers met podi­um­er­va­ring kunnen zich inschrijven voor een maaksessie op zaterdag 10 september met Haarlemse curatoren en gere­nom­meerde makers vanuit de landelijke theater en danswereld. 

Samen met de curatoren wordt er in de ochtend gewerkt aan een solo, duet, monoloog of groepsstuk aan de hand van het thema verlangen’. Om 15:00 uur is het presentatie moment in de grote zaal van de Schuur en ga je optreden voor een publiek!

LETTERTYPES

Woord­kun­ste­naar? Geef je op voor Lettertypes en sta met je eigen spoken word creatie, stand up comedy, poëzie voordracht, thea­ter­mo­no­loog of iets heel anders in het Schuurcafé.

Heb je prachtig werk wat niet kan blijven staan in je noti­tie­boekje? Woorden die je moet delen met de wereld? Geef je op voor Open Podium Haarlem en deel jouw woor­den­cre­atie met publiek op zaterdag 10 september.

Klik hier om direct naar het inschrijf­for­mu­lier te gaan

Inschrijven voor Open Podium Haarlem kan tot vrijdag 15 juli 23:59. Op vrijdag 12 augustus maken wij na zorgvuldige overweging bekend welke selectie van lokale talenten te zien, horen en beleven zijn tijdens Open Podium Haarlem 2022.

Lokale curatoren

Net als vorig jaar stellen lokale curatoren naast het vrije inschrijf­pro­gramma ook een speciaal gecureerd programma samen bestaande uit opmer­ke­lijke talenten en makers uit stad en regio. Wie deze rol dit jaar op zich nemen, maken we zeer binnenkort bekend.

Programma

Za 10 sep

Open Podium Film
14:00 Film
Open Podium Theater en Dans
15:00 Interdisciplinair
Open Podium Woordkunst
16:00 Caféprogramma