Fabian Pikula nieuw hoofd Toneelschuur Producties | Schuur
Fabian Pikula nieuw hoofd Toneelschuur Producties

10 oktober 2022

Fabian Pikula nieuw hoofd Toneelschuur Producties

Fabian Pikula is het nieuwe hoofd van Toneel­schuur Producties. Hij volgt Loesje Riethof op die nu hoofd Artistiek Bureau bij Inter­na­ti­o­naal Theater Amsterdam is.

Pikula: Met deze functie gaat mijn wens in vervulling om full-time met thea­ter­ma­kers te werken en te zorgen dat zij onder de beste omstan­dig­heden kunnen produceren. Al jaren volg ik de voor­stel­lingen van Toneel­schuur Producties met veel bewondering en ik kijk er naar uit om dit zeer succesvolle produc­tie­huis verder uit te bouwen.”

Fabian Pikula (1989) was afgelopen zes jaar programmeur van het Chassé Theater in Breda en was lid van de Nederlandse Toneeljury. Daarvoor werkte hij als freelancer in verschil­lende functies voor o.a. Café Theater Festival, Tweetakt en Nederlands Film Festival. 

Als hoofd van Toneel­schuur Producties krijgt hij de dagelijkse leiding en begeleidt hij de makers die aan het produc­tie­huis verbonden zijn in hun persoon­lijke ontwik­kel­tra­ject. Samen met directeur- bestuurder Marelie van Rongen zet hij de artistieke en zakelijke koers uit. Ook sluit Pikula als thea­ter­pro­gram­meur aan bij het program­me­rings­team van De Schuur. 

Marelie van Rongen over de komst van Pikula: We zijn heel blij dat Fabian ons team komt versterken. Met zijn scherpe oog voor talent en groot hart voor makers herkennen we in hem de waarden waar Toneel­schuur Producties al decennia voor staat. Aan de slag want er staan een heleboel mooie producties op stapel voor dit seizoen!”