De grote winnaar Shoot Your Shot #18 is Lois Vecchi met haar… | Schuur
De grote winnaar Shoot Your Shot #18 is Lois Vecchi met haar film Ontspoord!

Nieuws – 12 december 2022

De grote winnaar Shoot Your Shot #18 is Lois Vecchi met haar film Ontspoord!

Lois Vecchi heeft de eerste prijs in de wacht gesleept met haar duistere korte film Ontspoord tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #18 op zondag 11 december. De film bomvol humor Jong geleerd, oud gedaan van Fien van Vliet, Tobias Aalbers en Zara van Oosterhout ging er met de tweede én publieks­prijs vandoor. De anima­tie­film Fish? Pls? van Saina Han en Pepin Steenkamp won de derde prijs. De winnende films zijn te zien op www​.shooty​ourshot​.nl.

  • Sys 18 Franklin van der Erf 57
  • Sys 18 Franklin van der Erf 34
  • Sys 18 Franklin van der Erf 56
  • Sys 18 Franklin van der Erf 62
  • Sys 18 Franklin van der Erf 54
  • Sys 18 Franklin van der Erf 58
  • Sys 18 Franklin van der Erf 2
  • Sys 18 Franklin van der Erf 29

Tijdens de feestelijke finale werden de negen finalefilms vertoond en vertelden alle makers in een kort interview iets over hun film. Het aanwezige publiek kon stemmen op hun favoriet. De jury, bestaande uit film­pro­fes­si­o­nals Zoë Love Smith (acteur), Vincent Tilanus (regisseur en scenarist), Alexander Zwart (film­jour­na­list) en Josephine Moes (Schuur­jon­gere), reikte de prijzen uit aan de winnaars. 

De jury over de winnende film: Na het zien van Ontspoord waren we even stil. Deze film roept zo veel vragen op en gaat van hectiek naar verstilling en terug. In een paar penseel­streken zet het een extreem naar­gees­tige sfeer neer. Je snapt het niet meteen maar je weet dat er iets bijzonders is gebeurd. Daardoor wil je deze film eigenlijk meteen opnieuw zien.”

De winnende korte film Ontspoord wordt van donderdag 15 t/​m woensdag 21 december vertoond als voorfilm bij alle films in de Schuur. De winnaars krijgen daarbij een waardebon van Open Studio ter waarde van €500. Jong geleerd, oud gedaan is op 21 december als voorfilm te zien bij Wild at Heart. 

Shoot Your Shot # is een korte film­com­pe­titie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar, met dit jaar het thema Stiekem. Shoot Your Shot # geeft jonge filmmakers al achttien jaar de kans om hun talenten te ontwikkelen op het gebied van het maken van een film. Vele profes­si­o­nals maakte hun eerste stappen in de filmwereld door deel te nemen aan Shoot Your Shot #, zoals acteur Thomas Höppener en regisseur Ena Sendij­a­revic. Ter voor­be­rei­ding volgden de deelnemers van deze editie een workshop van Zara Dwinger en twee workshops van Davey Driessen, een monta­ge­work­shop en een workshop over het filmen met je mobiel.