Open Podium Haarlem | Schuur

10 september 2022

Open Podium Haarlem

Meld je aan voor Open Podium Haarlem en laat je talenten zien in de Schuur, Phil­har­monie en Stads­schouw­burg Haarlem of Patronaat op zaterdag 10 september. 

202109 Open Podium Camiel Claassen 16

Na een succesvolle eerste editie in 2021 slaan Stads­schouw­burg Haarlem, de Schuur, Phil­har­monie Haarlem en Patronaat op zaterdag 10 september opnieuw de handen ineen met curatoren, program­meurs én talent uit de stad en regio voor Open Podium Haarlem 2022! Heb jij altijd al willen stralen op één van deze vier podia? Meld je tot vrijdag 15 juli aan via de website van één van de vier zalen.

Tijdens de feestelijke aftrap van het cultureel seizoen ontdekken bezoekers in de vier grote Haarlemse podia onontdekt talent, opkomende kunstenaars en speciaal gecureerd programma uit eigen voor- en achtertuin in een divers en rijk programma.

Ben jij hét nieuwe of nog onontdekt cultureel talent uit Haarlem en omstreken? Moet jouw band of jouw stem gehoord? Maak jij kunst met woorden, breng jij film tot leven of straal jij achter de draaitafel? In de Schuur wordt een podium geboden voor de onderdelen film, theater en dans en woordkunst.

FILM

Altijd al jouw film op het grote doek willen zien? Wij nodigen de Haarlemse maker van nu uit om hun film in te zenden voor deze feestelijke dag. Dus ben jij filmmaker of kunstenaar, autodidact of volg je een opleiding en duurt je film niet langer dan 15 minuten? Stuur het dan nu op en wie weet wordt jouw film vertoont op 10 september tussen 14:00 uur en 18:00 uur in de Schuur.

De program­meurs van de Schuur zullen een uitein­de­lijke selectie maken van een aantal korte film, met speciaal oog voor een verschei­den­heid in achtergrond en discipline; zo zijn zowel fictie, non-fictie en bijvoor­beeld animatie welkom!

THEATER EN DANS

Het Open Podium Theater en Dans heeft een iets andere vorm dan de andere disciplines waar je je voor op kan geven. In plaats van je eigen thea­ter­mo­no­loog of chore­o­grafie te presenteren, maak je samen met de aangewezen curatoren en gast­do­centen en thea­ter­mo­no­loog, dans­voor­stel­ling, duet of groepsstuk. Deze geza­men­lijke maaksessie begint ochtend vanaf 9:30 uur, aan de hand van het thema verlangen’. Om 15:00 uur is het presentatie moment in de grote zaal van de Schuur en ga je optreden voor een publiek!

LETTERTYPES

Woord­kun­ste­naar? Geef je op voor Lettertypes en sta met je eigen spoken word creatie, stand up comedy, poëzie voordracht, thea­ter­mo­no­loog of iets heel anders in het Schuurcafé.

Heb je prachtig werk wat niet kan blijven staan in je noti­tie­boekje? Woorden die je moet delen met de wereld? Geef je op voor Open Podium Haarlem en deel jouw woor­den­cre­atie met publiek op zaterdag 10 september. 

1080x1920 zonderlogo openpodium22

Lokale curatoren

Net als vorig jaar stellen lokale curatoren naast het vrije inschrijf­pro­gramma ook een speciaal gecureerd programma samen bestaande uit opmer­ke­lijke talenten en makers uit stad en regio. Wie deze rol dit jaar op zich nemen, maken we zeer binnenkort bekend.

Inschrijven voor Open Podium Haarlem kan tot vrijdag 15 juli 23:59. Op vrijdag 12 augustus maken wij na zorgvuldige overweging bekend welke selectie van lokale talenten te zien, horen en beleven zijn tijdens Open Podium Haarlem 2022

Klik hier om direct naar het inschrijf­for­mu­lier te gaan

Programma

Za 10 sep

Open Podium Film
14:00 Film
Open Podium Theater en Dans
15:00 Interdisciplinair
Open Podium Woordkunst
16:00 Caféprogramma