Schuurjongere Meike tipt | Schuur

Muziektheater

Schuurjongere Meike tipt

De meester en Margarita van Orkater/​De Nieuwkomers en KONVOOI

Schuurjongere Meike tipt

Ik ben Meike Derksen, 18 jaar en nu al ruim een jaar Schuur­jon­gere. Ik ben groot fan van Orkater, omdat ik hun combinatie tussen theater en muziek altijd super tof vind.”

Binnenkort gaat hun nieuwe voor­stel­ling in première in de Schuur: De meester en Margarita. De voor­stel­ling wordt gemaakt door KONVOOI, een van De Nieuwkomers (dit zijn jonge makers die begeleid worden door de ervaren makers van Orkater). 

In 2019 zag ik Ilias van KONVOOI en dat was ontzettend indruk­wek­kend, dus ik ben heel erg benieuwd wat ze deze keer in petto hebben! Ik zag op Instagram al een mooi filmpje achter de schermen waarbij ze een stukje van het decor lieten zien en dat zag er veel­be­lo­vend uit. En Victor IJdens speelt weer mee, die ik ook heel goed vond in Weg met Eddy Bellegueule.

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs roman De Meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werke­lijk­heid en feiten ook maar een mening lijken te zijn. 

In het stuk bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van de inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreem­dende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier allemaal op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. 

Een moderne bewerking van een klassieker uit de lite­ra­tuur­ge­schie­denis, doorspekt met musi­cal­num­mers en vijf­stem­mige harmonieën.”

Ga het zien! Woensdag 13 tot en met zaterdag 16 april in de Schuur.

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.