150 Woorden Waarom - Leedvermaak Trilogie | Schuur

Theater

150 Woorden Waarom - Leedvermaak Trilogie

Loesje Riethof, adjunct-directeur, over de voor­stel­ling Leedvermaak Trilogie

150 Woorden Waarom - Leedvermaak Trilogie

Judith Herzberg — in mijn ogen Nederlands beste dich­ter/­to­neel­schrijver- schreef met Leedvermaak een meesterwerk. Een stuk van groot belang voor het Nederlandse repertoire, en succesvol verfilmd door Frans Weisz.”

Herzberg heeft heel menselijk en klein weten te beschrijven hoe groot de gevolgen van een oorlog zijn. Het is een lichtvoetig, wrang en ontroerend fami­lie­ver­haal waarin je drie decennia het lief en leed volgt van een gewone’ Nederlandse familie, die door de Tweede Wereld­oorlog getekend is. Nooit eerder waren de drie beroemde stukken, Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001), op één avond in de Nederlandse theaters te zien. Het Nationale Theater brengt de Leedvermaak Trilogie nu als vier uur durende toneel­ma­ra­thon met livemuziek en twee pauzes. Met een topcast met onder meer Tamar van den Dop, Jaap Spijkers, Betty Schuurman en regisseur Eric de Vroedt wordt dit een niet te missen toneelfeestavond.”

In de pauzes krijgt het publiek drankjes en hapje en is een inter­ac­tieve installatie. Dit is bij de toegangs­prijs inbegrepen. 

Extra: work­shop­serie Lezen met Leedvermaak. Hierin lees je samen de toneeltekst en hoor je achter­gronden. Lees meer hierover op de website.

Programma

Di 24 mei

Leedvermaak Trilogie
18:30 Theater
Het Nationale Theater

Wo 25 mei

Leedvermaak Trilogie
18:30 Theater
Het Nationale Theater

Do 26 mei

Leedvermaak Trilogie
18:30 Theater
Het Nationale Theater